Salvador


Vi kom till asbra hostel med allt man kunde onska sig. Forsta dagen var vi fattiga man (eftersom kortet blev skimmat......), sa vi gick mest bara runt. Andra dagar gick vi pa museum om den afro-brasilianska historien, sag blingig kyrka och gick pa fet dansshow.

Dem dansade allt fran gammal traditionell samba till nydans, till ritualdans. Sa javla coolt.

Vi hangde med trevliga tyskar, drack ol och lyssnade pa livemusik.

Hamnade pa afrikansk klubb dar vi dansade barfota hela natten.


Sista dagen provade vi en av alla tusen typiska brasilianska ratter. Typ friterad bonklump med fiskgegga och rakor. Madde illa tills vi gick och la oss. Never more...

Sista kvallen blev vi hamtade av en truck som tog oss till en avlagsnare del av staden. Tva timmar senare hade vi varit med om kanske det konstigaste pa valdigt lange. Vi fick ta del av Candomblé, en brasiliansk religion. Dagen i ara var det ett dop som skulle firas. Gar inte riktigt att forklara sahar over en blogg, men allt slutade i alla fall med att hela forsamlingen (dvs. alla forutom vi) blev posessed av deras Gud och borjade skaka frenetiskt. Vissa ramlade till och med ihop pa golvet. Vissa skrek. Som sagt, en valdigt speciell upplevelse men mycket mycket intressant.

Japp. Sen lamnade vi Salvador. En mycket najs stad i Bahia, brasiliens mer afro-brasilianska del. Mot Natal!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0